Blogien perusidea on ollut avoimuus. Avointa blogia voi lukea kuka tahansa, suljettua blogia vain kirjoittajan luvalla ja kutsumana. Ylläpitäjä voi siis halutessaan jakaa suljettuun blogiinsa muille joko luku- tai kirjoitusoikeuksia.
Mitä kirjoittaa blogiin?
Kirjoita siitä, mikä sinua kiinnostaa
Sinulle mielenkiintoisesta aiheesta sinun on helpompi kirjoittaa. Kiinnostus lisää motivaatiota oppimaan ja kirjoittamaan lisää. Blogin ideana on kuitenkin kirjoittaa suhteellisen usein, joten valitse sellainen aihe/teema, mistä sinulta löytyy jotain sanottavaa.
Miten blogiin tuotetaan sisältöä?
- Blogin ulkoasu ja rakenne.
- Hyvä blogi ja blogikirjoitus ovat ajankohtaisia.
- Julkaise säännöllisesti.
- Kirjoita persoonallisesti.
- Mistä syntyy hyvä teksti? Muokkaa.
- Vältä plagiointia, merkitse lähteet.
- Onnistunut kirjoitusprosessi.
- Blogikirjoituksen laadun varmistaminen.
Miten keksiä blogin nimi?
Hyvä blogin nimi kuvaa sisältöä
Esimerkiksi ruokablogia ei kannata nimetä tohinaksi ja turinaksi, jos mielii saada blogiin ruoasta ja ruoanlaitosta kiinnostuneita. Valitse mielummin nimi, joka kertoo, mitä blogi pitää sisällään. Siksi esimerkiksi kiehu ja porina voisi olla hyvä nimi.
Miten luon oman blogin?
Luo oma blogi ja ylläpidä sitä Bloggerilla.
…
Blogin luominen
Onko Blogger ilmainen?
Jos päätät lähteä tekemään blogia täysin harrastuksena, niin silloin pystyt tekemään kaiken täysin ilmaiseksi. Jos kuitenkin haluat pitää oven auki kaikille mahdollisille blogista tuleville tuloille tai haluat blogillesi täysin oman domainin, eli nettisivun nimen, niin sinun on hyvä varautua noin 20-40 € sijoitukseen.
Paljonko blogi maksaa?
Se ei tarkoita, että sinulla pitäisi olla kymmenien tuhansien eurojen kuukausibudjetti. Ammattimaisen ja laadukkaan blogin voi perustaa alle 100 eurolla ja ylläpitokustannuksiin voi varata alle 40 € kuussa.
Saako blogin pitämisestä rahaa?
Päätoimiseksi bloggaajaksi yltäminen onnistuu harvemmilta, mutta muutaman satasen kuukausittaisiin lisätuloihin kenellä tahansa on hyvät mahdollisuudet. Muistan lukeneeni tuoreeltaan lehdestä, että Suomessa bloggaaja tienaa keskimäärin 100-200 euroa kuukaudessa.
Voiko blogi olla artikkeli?
Blogin anatomia
Yksittäistä blogikirjoitusta voi kutsua merkinnäksi tai artikkeliksi. Yksittäistä merkintää ei siis tule kutsua blogiksi. Merkinnät ovat aina julkaisuajan mukaan päivättyjä, ja jokaisella merkinnällä on pysyvä, viitattava osoite eli ikilinkki.